در زمان ی توسعه ی سریع برنامه ها، لازم است تا از برترین راه های توسعه اپلیکیشن مطلع باشیم و اینجاست که فریم ورک های جاوا اسکریپت به کارمیان.

 

1. فریم ورک Angular.js

Angular.js

Angular.js یکی از محصولات گوگل است که می توان آن را پدر دیگر  فریم ورک های جاوا اسکریپت شناخت. این فریم ورک در سال 2009 منتشر شد و به عنوان یک فریم ورک منبع باز در اختیار عموم قرار گرفت. از آن موقع تا الان رشد این فریم ورک فراتر از تصور بوده . فریم ورک Angular.js در حال حاضر داذای بزرگ ترین انچمن کد نویسان میباشد و توسعه دهندگان وب برای تولید اپلیکیشن های صفحات وب بیشتر از این فریم ورک استفاده میکنن.

فریم ورک AngularJS با اضافه کردن ویژگی های مورد نیاز برای تولید صفحه ها(view) دینامیک قدرت فوق العاده به html داده است. این فریم ورک با توجه به دستورات موجود آن ویژگی های HTML را گسترش داده . گسترش ویژگی های HTML با استفاده از AngularJS ساده است. می توانید از دستورالعمل استاندارد AngularJS استفاده کنید و یا بصورت سفارشی (custom) از آن استفاده کنید.

هنگامی که کامپایلر Angular اقدام به کامپایل و خواندن HTML بر روی رابط کاربری می نماید، در DOM کار هایی صورت می گیرد و تمامی ویژگی های مورد نظر به آن اضافه می شود. البته این مورد تنها یکی از مورد هایی است که AngularJS توسط آن می تواند برنامه های وب را قدرتمند تر کند.

اگرچه فریم ورکی با نام ReactJS  به نظر رقیبی برای AngularJs به حساب می آید اما AngularJs همچنان بازار را در اختیار دارد و هواره در حال رشد می باشد.

 

2.فریم ورک React.js

React.js

چه عاملی باعث شده است که رابط کاربری فیسبوک و اینستاگرام تا این اندازه زیبا و قدرتمند باشند؟ React.js به عنوان فریم ورک جاوا اسکریپت این امکان را برای فیسبوک و اینستاگرام فراهم آورده که رابط کاربری بسیار قدرتمندی داشته باشند. این امر به ما نشان می دهد که با استفاده از React.js می توانیم برنامه های بسیار قدرتمند و زیبا در اندازه های بسیار بزرگی را طراحی و اجرایی کنیم.

React.js اولین بار در سال 2013 تحت لیسانس BSD و بصورت منبع باز منتشر شد.  رشد استفاده از این فریم ورک سریعتر از تمام فریم ورک های دیگر از زمان پیدایش آنها بوده است. امروزه کاربران می توانند با صرف زمان کم از منابع و آموزش های React و همچنین کتابخانه های آن استفاده کنن .

چارچوب اصلی در پشت ساختار React از مفاهیم DOM مجازی استخراج شده است. ReactJS از یک DOM مجازی استفاده میکند بطوری که می تواند هم در سمت سرور و هم در سمت کلاینت اجرا شود.

 

3.فریم ورک Ember.js

Ember.js

Ember.js یکی دیگر از فریم ورک های قدرتمند MVC جاوا اسکریپت است. Ember ابتدا در سال 2011 توسط Yehuda Katz به عنوان یک فریم ورک منبع باز تحت لیسانس MIT منتشر شد. برای تولید رابط های کاربری ، Ember به خوبی می تواند با React و Angular رقابت کند .

همانند AngularJS رقانون کلی برای انتقال داده در Ember بصورت دوطرفه می باشد،هنگامی که مدل تغییر می کند (view) نیز به روز می شود وبرعکس  و هر دو بصورت هماهنگ در تمامی زمان ها رخ می دهند.Ember همیشه سعی میکند در بین بهترین فرم وورک های جاوا اسکریپت قرار بگیرد و این کار را با به روز رسانی های قدرتمند پی گیری می نماید. اخیرا ماژول Fastboot.js به این فریم ورک اضافه شده است که امکان رندر نمودن DOM در سمت سرور را فراهم می کند.

Ember همواره بهترین ها را از میان AngularJS  و ReactJS مورد هدف قرار می دهد. تیم هایی که از Ember پشتیبانی می کنند، دائما با به روز رسانی ها و ارائه ی ویژگی های فوق العاده این فریم ورک را قدرتمند تر می نمایند و پیش بینی می شود که روند پیشرفت این فریم ورک همچنان ادامه داشته باشد.

 

4.فریم ورک AureliaJS 

AureliaJS

AureliaJS توسط Rob Eisenberg و تیمی که از دنیای Angular و Durandal جدا شده بودند ایجاد شده است. اگرچه Aurelia یک فریم ورک منبع باز است اما کتابخانه ها، ابزارها و فریم ورک های آن توسط شرکت Durandal پشتیبانی می شود. Aurelia فریم ورکی است که در سال 2015 انتشار پیدا کرده است و برای استفاده کاملا آماده است. این فریم ورک قابلیت های Durandal را به طور گسترده ای بسط داده است و توسط Eisenberg به عنوان نسل جدید این فریم ورک به کاربران ارائه شده است. برای کدنویسانی که با Durandal و Angular سری 1 و 2 کار کرده اند، مسیر استفاده از Aurelia بسیار هموار و راحت است.

AureliaJS یک فریم ورک جدید است اما اگر بخواهیم منصفانه بهترین فریم ورک های جاوا اسکریپت را مورد ارزیابی قرار دهیم حتما باید به این فریم ورک نیز اشاره کنیم. این فریم ورک توسط جوامع پرسش و پاسخ بسیار حرفه ای پشتیبانی می شود و میراثی بزرگ در این رابطه برای خود بدست آورده است. یک واقعیت مهم در مورد AureliaJS این است که این فریم ورک از بخش های مجزایی تشکیل شده و شامل کتابخانه های کوچک مستقل از هم می باشد. شما می توانید از تمامی فریم ورک در یک پروژه بهره بگیرید و یا تنها از کتابخانه هایی استفاده کنید که در پروژه به آنها نیاز دارید و یا حتی کتابخانه های مد نظرتان را گسترش دهید تا یک فریم ورک سفارشی جدید تولید کنید.

 

5.فریم ورک Meteor.js

Meteor.js

آیا علاقمند هستید که در محیط جاوا اسکریپت محض به طراحی اپلیکیشن های وب بپردازید؟ Meteor.js پلت فرمی است که شما می توانید با استفاده از آن  به سرعت برق و باد به طراحی اپلیکیشن های موبایل و وب در جاوا اسکریپت بپردازید. Meteor.js ابزاری است که تمامی ویژگی های مورد نیاز شما را برای اجرا کردن فرانت اند (frontend)، توصعه ی بک اند (backend) منطق کسب و کار (business logic) و مدیریت پایگاه داده مهیا می کند.

Meteor توسط گروه توسعه ی Meteor معرفی شد. این فریم ورک ابتدا در سال 2012 به عنوان یک فریم ورک منبع باز و تحت لیسانس MIT به بازار عرضه شد. از زمانی که MeteorJS منتشر شده است، میزان استفاده از آن بسیار گسترده شده ..

 

6.فریم ورک Backbone.js

Backbone.js

اگر به دنبال یک فریم ورک جاوا اسکریپت سبک و با قابلیت های مناسب هستید Backbone.js بهترین گزینه برای شماست. این فریم ورک در سال 2010 توسط Jeremy Ashkenas. تحت لیسانس MIT بصورت منبع باز منتشر شد. با نگاهی به برنامه هایی مثل Pinterest، Foursquare، Walmart، Disqus و Delicious می توان در مورد محبوبیت و قدرت این فریم ورک نظر داد. این ها تنها زیرمجموعه ی کوچکی از کاربران backbone را تشکیل می دهند و لیست واقعی استفاده کنندگان از این فریم ورک در این مقاله نمی گنجد.

مزیت backbone  این است که این فریم ورک بسیار ساده بوده و اندازه ی بسته های آن بسیار کوچک می باشد و از طرف دیگر می توان کار با آن را به راحتی یادگرفت. بدون هیچ وقفه ای می توانید با استفاده از فریم ورک Backbone در جاوا اسکریپت به تولید اپلیکیشن بپردازید.

 

7.فریم ورک Polymer.js

Polymer.js

Polymer.js ماهیت متفاوتی نسبت به فریم ورک های دیگر جاوا اسکریپت دارد. Polymer.js در سال 2013 توسط گوگل منتشر شد. هدف از انتشار این فریم ورک گسترش قابلیت های HTML با استفاده از مفهوم web components اعلام شد. web components یک تکنولوژی مرورگر است که توسط W3C انتشار پیدا کرده که با استفاده از آن می توان تگ های سفارشی HTML را ایجاد. برای مثال <Video> یک تگ استاندارد در HTML5 است اما با استفاده از web components  شما می توانید به تولید تگ های اختصاصی خودتون بپردازید مثل <my-video>.

 

8.فریم ورک Vue.Js

فریم ورک Vue.Js

Vue.Js در سال 2014 و منبع باز جاوا اسکریپت تحت لیسانس MIT منتشر شد. VueJs یک فریم ورک تقریبا جدید می باشد و محبوبیت زیادی در میان برنامه نویس ها داشته است. VueJs با الگوی طراحی MVVM کار می کند و از یک API ساده برخوردار می باشد. VueJs در به حداقل رسانی کدها بصورت افراطی عمل کرده است که این موضوع به شما اجازه می دهد از بسته های انتخابی خودتان بسته به نیاز بهره گیری کنید.

Vue با الهام از فریم ورک های AngularJS، ReactiveJs، knockoutJS و RivetsJS تولید شده و مدل و view را با اتصال داده ی دو طرفه به روز می کند. اگر چه اکنون Vue قابلیت رقابت با فریم ورک هایی همچون Angular و Ember را ندارد اما از پتانسیل خوبی برای تبدیل شدن به یکی از قدرتمند ترین فریم ورک های جاوا اسکریپت بدلرد و احتمالا در آینده نچندان دور جای خود را در این بازار باز خواهد کرد. این فریم ورک از زمانی که انتشار پیدا کرده است به طور مرتب توسط سازندگانش به روز می شود و از این لحاظ وضعیت بسیار مناسبی در مقایسه با دیگر فریم ورک ها دارد.

 

اگر میخواهید زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت را یادبگیرید پیشنهاد میکنیم از دوره آموزش رایگان جاوااسکریپت سایت ارگن استفاده کنید.

برای ثبت نظر باید ثبت نام کنید یا وارد سایت شوید

ورود ثبت نام
پیمایش صفحه بالا